La sărbătorirea celor trei evenimente majore care au marcat evoluția noastră ca stat: Ziua Europei, Independența României, capitularea Germaniei Naziste și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, președintele Consiliului Județean Ialomița le-a transmis locuitorilor județului viziunea sa despre cum ar trebui să se procedeze la nivelul Uniunii și la nivel local pentru a depăși criza cauzată de COVID-19.
Victor Moraru este de părere că nimic nu va mai fi la fel după criza COVID-19 și nici Uniunea Europeană nu trebuie să rămână neschimbată.
„Exact din acest motiv am susținut declarația Comitetului European al Regiunilor despre comunitatea europeană de după pandemie, organizație în care sunt mândru să pot aduce vocea Ialomiței. Proiectul declarației a fost supus la vot, ieri, online, în fața tuturor membrilor.
În primul rând, am atras atenția că revenirea la o economie sănătoasă are nevoie de ajutor, iar statele UE trebuie să își îmbine forțele pentru a crea un fond de redresare în valoare de cel puțin 500 miliarde euro, pentru a nu ajunge într-o situația socială și mai rea.
În al doilea rând, în domeniul sanitar și cel al îngrijirii – chiar în prima linie – lucrează predominant femei, dar de prea multe ori pe salarii mici și fără acte în regulă. Pandemia a subliniat în mod cât se poate de clar nevoia de integrare a unei dimensiuni de gen în bugetul Uniunii.
În final, mediul rural trebuie să reprezinte o prioritate reală. Avem nevoie de un plan de incluziune, finanțat de Fondul de dezvoltare, care să asigure conectivitatea satelor și comunelor și să permită aprovizionarea alimentară, dezvoltarea infrastructurii și libera circulație a muncitorilor.
Provocările grele încă nu au încetat, doar împreună, la nivel european, le putem depăși cu bine“, a transmis președintele Consiliului Județean Ialomița.
Be the first to comment