Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetățenii desfășoară o serie de activități în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne. Pentru a se bucura de toate tradițiile, aceștia trebuie să adopte o serie de măsuri de prevenire a incendiilor sau a accidentelor casnice.
În această perioadă, ISU Ialomița recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- la sacrificarea porcului, locul ales pentru pârlirea acestuia trebuie să fie la o distanță de siguranță față de construcții sau depozite de furaje;
- buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanță față de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare și să nu prezinte fisuri;
- nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanșeității buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie făcută doar cu emulsie de apă cu săpun;
- buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziție culcată, răsturnată sau înclinată;
- în apropierea locului în care se desfășoară activitățile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenție (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
- în cazul afumătorilor, acestea trebuie construite din zidării de cărămidă și materiale incombustibile, trebuie amplasate la distanțe de siguranță față de restul construcțiilor și trebuie supravegheate pe toată perioada funcționării;
- pentru a se evita accidentările (plăgi tăiate, arsuri) se recomandă ca aceste activități să nu fie desfășurate de către persoane aflate în stare de ebrietate.
Be the first to comment