Primăria Slobozia anunță începerea proiectului de realizare a unui parc fotovoltaic

Primăria Municipiului Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Municipiului Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

U.A.T. Municipiul Slobozia, în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului cu titlul „Parc fotovoltaic în Municipiul Slobozia, Județul Ialomița”, COD SMIS 315093,  finanțat de Ministerul Energiei, prin Fondul pentru modernizare.

Investiția are ca scop principal construcția unui Parc Fotovoltaic în Municipiul Slobozia, pe un amplasament cu Nr. Cadastral 35880, suprafața fiind de 75.000mp.

Obiectivul general:

Obiectivul principal al investiţiei este de a produce energie electrică, într-un mod ecologic pentru autoconsum. Acest program vizează o abordare integrată, care să contribuie nu doar la creșterea producției de energie regenerabilă, dar și la o economie mai eficientă, ecologică și competitivă, marcând un pas important în direcția dezvoltării durabile. Prin investiția în tehnologii de energie regenerabilă și stocarea energiei, proiectul are ca scop principal creșterea eficienței utilizării surselor de energie. Acest lucru nu doar că susține o economie mai verde și mai durabilă, dar contribuie și la independența energetică și competitivitatea economică la nivel european. Astfel, se urmărește reducerea emisiilor de carbon generate de sectorul energetic, contribuind semnificativ la lupta împotriva schimbărilor climatice și la îmbunătățirea calității mediului.

Obiectivul specific:

Realizarea unei centrale fotovoltaice cu o capacitate nou instalată de 2,53895 MW pentru producerea de energie din surse regenerabile.

Atenuarea emisiilor anuale de gaze cu efect de seră, cu o reducere estimată la 1.896,58 echivalent tone de CO2/an.

Generarea unei producții medii anuale de 3,099.50 MWh de energie electrică din surse regenerabile.

Valoarea totală a proiectului este de 17.911.495,92 lei din care 16.507.809.27 lei din Fondul pentru modernizare și 1.403.686,65 lei valoare asigurată de beneficiar.

Perioada de implementare a proiectului este până la 31.12.2026.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*