Pompierii ialomițeni au intervenit la 69 de misiuni în ultimele 72 de ore

Misiune a pompierilor din Ialomița. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 69 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore

La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Astfel, în data de 02.08.2024, în jurul orei 12:10, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe raza localității Misleanu, în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat trei victime, conștiente și cooperante, cărora li s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale suplimentare.

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 13:50, un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier, produs în localitatea Movilița, în care au fost implicate 5 autoturisme și 13 persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evaluării tuturor persoanelor implicate în evenimentul rutier, pentru niciuna dintre acestea nu s-a impus transportul la unitatea spitalicească.

Tot sâmbătă, în jurul orei 22:45, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat de producerea unui accident rutier pe raza localității Maia, în care au fost implicate două autoturisme. Au fost alocate de urgență resurse din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului, patru victime conștiente și cooperante au fost evaluate și monitorizate, ulterior nu a fost necesar transportul acestora la spital. Pompierii au mai asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării evenimentului Disco Night, în municipiul Slobozia și a Festivalului ,,Trofeul Tinereții” – Amara 2024.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 19 incendii înregistrate la nivel județean.

Din totalul celor 19 incendii care au avut loc în perioada menționată, 17 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, mărăciniș), fiind afectate aproximativ 15 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Totodată, în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 07:00, Stația de pompieri Fetești a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească a unui cetățean, în Municipiul Fetești. La locul solicitării au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma evenimentului au ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, materiale de construcție depozitate în apropierea anexei și 10 metri liniari de gard. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de un acumulator electric defect.

Un alt incendiu la care au fost solicitați salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia s-a produs în cursul serii de duminică, în jurul orei 20:30, la un apartament situat la etajul opt al unui bloc de locuințe, în municipiul Slobozia.

Forțele deplasate la locul intervenției au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. In sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Ialomița. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă. Au fost evacuate două persoane și s-au autoevacuat aproximativ 40. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajele medicale aflate la locul intervenției au acordat primul ajutor medical la două persoane de sex masculin ( una prezentând arsuri la nivelul feței, iar cealaltă un atac de panică), ulterior acestea refuzând transportul la spital.

În urma evenimentului au ars articole de mobilier, electronice și electrocasnice, articole de îmbrăcăminte. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*