Începe proiectul ”Înființare și operaționalizare Centru de Zi de Asistență și Recuperare pentru persoane vârstnice al municipiului Slobozia”

Finanțare pentru proiecte. FOTO Pixabay
Finanțare pentru proiecte. FOTO Pixabay

Direcția de Asistență Socială Slobozia, în calitate de beneficar, anunță începerea proiectului ,,Înființare și operaționalizare Centru de Zi de Asistență și Recuperare pentru persoane vârstnice al municipiului Slobozia de tip (8810 CZ-V-I) centre de zi de asistență și recuperare din cadrul centrului multifuncțional și o unitate de îngrijire la domiciliu din cadrul centrului multifuncțional (8810 ID-I).

Proiectul este finațat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale – în cadrul apelului PNRR/2023/C13/MMSS/I4.  Centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, PILONUL V. Sănătate, precum și reziliență economică, socială și instituțională, COMPONENTA C13 – REFORME SOCIALE, INVESTIȚIA I4 – Crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice.

Obiectivul general al proiectului

Prevenirea declinului funcțional al persoanelor vârstnice din municipiului Slobozia și creșterea accesului acestora la servicii adaptate nevoilor, prin înființarea unui centru de zi de îngrijire și asistență cu o capacitate de minim 50 locuri, cu unitate de îngrijire la domiciliu cu o capacitate de minim 25 persoane.

Obiective specifice ale proiectului:

Construirea și amenajarea centrului de zi de asistență și recuperare,

Dotarea si echiparea centrului de zi cu aparatură medicală și de recuperare, echipament și materiale necesare ,conform standardelor minime de calitate privind acordarea serviciilor sociale în centrul de zi cu componenta de unitate de îngrijire la domiciliu.

Recrutarea și formarea personalului necesar pentru furnizarea serviciilor de asistență și recuperare,

Acordarea serviciilor sociale în cadrul Centrului de Zi de Asistență și Recuperare pentru persoane vârstnice al municipiului Slobozia de tip (8810 CZ-V-I) centre de zi de asistență și recuperare din cadrul centrului multifunțional și o unitate de  îngrijire la domiciliu din cadrul centrului multifunctional (8810 ID-I), cu cel puțin 3 luni înainte de finalizarea perioadei de implementare a proiectului.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile a Proiectului este de 7.261.898,84, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) 6.102.436,00, respectiv valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 1.159.462,84 lei

Data începerii investiției: 13.11.2023

Data finalizării investiției :30.06.2026

Localizarea Investiției: Str. Viilor, nr.61, Municipiul Slobozia, județul Ialomița

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*