Ministerul Educației va organiza, în perioada cuprinsă între 30 mai și 10 iunie, pilotarea evaluării standardizate pentru anul școlar 2021 – 2022, pentru elevii claselor I – VII, respectiv IX – XI din unitățile de învăţământ selectate.
La nivelul județului Ialomița au fost recrutate pentru a organiza această evaluare șapte unități, după cum urmează: Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia, Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” Urziceni, Școala Gimnazială „George Vâlsan” Amara, Școala Gimnazială „Ionel Perlea” Ograda, Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg, Școala Gimnazială Făcăeni și Liceul Tehnologic „Iordache Zossima” Armășești.
Disciplinele la care se organizează evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt următoarele:
- pentru elevii claselor I – VII, limba română și matematică;
- pentru elevii claselor IX – XI, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.
Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este de 30 de minute pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal. Desfășurarea evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022 se realizează în format digital, în baza unei instrucțiuni care va fi comunicată Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.
Aceste teste pentru evaluarea standardizată sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clasei/ discipline menționate și se desfășoară cu scopul de a stabili nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar. După administrarea lor, rapoartele narative de evaluare vor analiza în detaliu competențele elevilor, precizând nivelul de cunoștințe, astfel încât la nivelul Ministerului Educației să poată fi adoptată o serie de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Be the first to comment