Este multă agitație, în această perioadă, pe drumurile din comuna ialomițeană Consâmbești. Primăria a reușit să facă rost de banii necesari pentru modernizarea rețelei de drumuri din localitate. Așadar, se lucrează intens la asfaltare și la construirea rigolelor pluviale din beton, astfel încât localnicii să aibă parte de un beneficiu elementar în 2024, terenul din fața gospodăriilor să nu mai fie înglodat în noroi.
Primarul Bogdan Popescu, care ține personal sub observație lucrările, a vorbit, pentru ILnews, despre relevanța acestui ambițios proiect:
„Importanța acestor lucrări – eu gândesc prin prisma lor, ca simplu cetățean, dacă eu aș fi stat în aceste condiții, nu știu dacă puteam să supraviețuiesc, dar ei stau de generații în zona aceasta și s-au confruntat cu acest gen de probleme, adică lipsa accesului pe căile de comunicații, în perioadele ploioase. Noi ne chinuim să rezolvăm acest aspect, iar în acest moment pot să spun că am rezolvat partea de comunicații și se poate circula pe străzile comunei în orice perioadă și oricând dorim”.
Circa 13 milioane de lei investește Primăria Cosâmbești în reabilitarea drumurilor. În cea mai mare parte, banii vin de la Guvern, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, dedicat refacerii infrastructurii de bază a localităților. Cofinanțarea proiectului este asigurată de Consiliul Județean Ialomița și de Primăria Cosâmbești. De altfel, așa cum a precizat în repetate rânduri președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, una dintre prioritățile de top ale actualului său mandat este să reducă la minim numărul de drumuri neasfaltate din județul Ialomița.
De altfel, subliniază primarul Bogdan Popescu, echivalentul costului acestei lucrări este aproape egal cu bugetul local al comunei Comsâmbești pe următorii patru sau cinci ani. Fără ajutor de la Guvern sau de la Consiliul Județean, administrația publică locală nu ar fi făcut față unei astfel de cheltuieli, esențiale, de altfel.
„Prin acest proiect se realizează asfaltarea în totalitate a străzilor rămase nemodernizate, iar conform proiectului, se asigură și acolo unde este disponibil spațiul necesar, scurgerea apelor pluviale spre zona de colectare”, a mai punctat primarul.
Iar pentru că spațiul o permite, pe mijlocul șoselei se construiește și o rigolă ca va servi ca spațiu verde de înfrumusețare a zonei. Primarul are încredere în gospodarii din comună că vor îngriji spațiul ca pe propria grădină.
„Strada oferă un spațiu generos, iar proiectantul a considerat că este necesar și acest scuar. Părerea mea este că va fi foarte bine întreținut de către riverani, de către locuitorii acestei străzi. La la latitudinea lor ce vor să planteze aici, (n.red. – flori sau copaci), pentru că dacă ei aleg ce vor planta, vor avea și grijă de planta respectivă”, crede Bogdan Popescu.
În mare parte, lucrările ample de modernizare au adus bucurie locuitorilor din comună, mai spune primarul. Însă orice șantier aduce cu sine atât avantaje, cât și dezavantaje. Un dezavantaj ar fi acela că, acum, cu asfalt pe străzi, oamenii trebuie să aibă grijă ca apa pluvială să nu le inunde gospodăriile, nemaifiind, ca până acum, absorbită de drumul de pământ. Cu timpul însă și acest inconvenient își va găsi soluția, dau asigurări autoritățile.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment