Municipiul Fetești face pași importanți pe drumul unui proiect valoros: un nou Ambulatoriu ridicat de la zero și dotat ultramodern se construiește în vecinătatea spitalului din localitate. Este o investiție de calibru greu pe care Primăria o pregătește și o negociază de multă vreme, iar acum deja prinde contur.
“Este un proiect la care am muncit foarte mult, un proiect drag nouă pentru că ni l-am dorit începând încă din 2016 și din momentul în care această axa prioritară 8 s-a deschis, ne-am dorit ca să aplicăm și să câștigăm acest proiect. Acest proiect a fost câștigat anul trecut, contractul de finanțare s-a semnat chiar în cadrul Spitalului Municipal “Anghel Saligny” iar valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.300.000 euro din care cofinațarea primăriei municipiului Fetești este de 2%” spune Laurențiu Șonchereche, viceprimarul municipiului Fetești.
Proiectul câștigat al noului Ambulatoriu înseamnă construirea clădirii propriu-zise, dar și dotarea tuturor cabinetelor medicale cu aparatură modernă, nouă. Detaliul care bucură cel mai mult pe toată lumea este că Fetestiul va avea propriul computer tomograf, montat în incinta acestui Ambulatoriu. El va deservi atât pe localnicii din muncipiul Fetești cât și pe cei din comunele limitrofe.
“Suntem în grafic cu lucrarea. Deocamdată se lucrează la armarea grinzilor după care vor trece la cofratul armăturii. Ulterior vom pregăti placa pentru turnare” explică Gabriel Băleanu, șeful punctului de lucru.
“Acest corp nou de clădire va oferi posibilitatea celor 19 linii și specialități medicale pe care le avem în structura organizatorică, să-și regăsească locul în Ambulator. Acum funcționăm în vechiul ambulator și avem o problema legată de spațiu – funcționăm ca să zic așa cu frâna de mâna trasă și compensăm partea de ambulatoriu cu partea de spitalizare de zi, și acolo unde e necesar, cu spitalizarea continuă. Noul ambulatoriu va fi un balon de oxigen pentru că vom putea și noi ca unitate medicală să ne desfășurăm și să creștem veniturile pe instituție” spune Liviu Daniel Patrichi, managerul Spitalului Municipial Fetești.
Prin acest proiect de construcție nouă, Primăria din Fetești vrea ca să îmbunătățească actul medical și calitatea serviciilor de sănătate din oraș. Aparatura și dotările existente acum în ambulatoriul Spitalului Municipal Fetești sunt insuficiente sau au o vechime peste durata normală de viață garantată de producător, lucru care afectează în mod direct calitatea actului medical și acuratețea stabilirii diagnosticului. Dar lucrurile se vor schimba în curând.
“Acest ambulatoriu este foarte important atât pentru oamenii din localitate cât și pentru cei din comunele limitrofe, pentru că foarte mulți vin la noi să se trateze și ne bucură foarte tare faptul că putem să le oferim un act medical foarte bun cu doctori foarte buni pentru că existența acestui ambulatoriu va permite și aducerea unor medici de diferite specializări astfel încât să putem după termenul de finalizare – ianuarie 2021 – să aducem medici cu care să acoperim toate secțiile” explică Laurențiu Șonchereche, viceprimarul municipiului Fetești.
Proiectul întocmit de echipa de la Primărie și avizat de București trebuie implementat până în ianuarie anul viitor. Este o investiție cu bătaie lungă, care vizează și noi angajări medicale la Fetești. Primarul vrea ca să aducă noi profesioniști în sistemul medical, însă momentan acest lucru nu se poate. Când noul ambulatoriu va fi gata, lucrurile vor sta altfel.
“În ianuarie 2021 vom recepționa lucrarea și dotările ei. Va urma o perioadă necesară pentru acreditare din partea DSP. În mod normal toate aceste autorizații ni ar trebui să dureze ținând cont că obiectivul despre care vorbim este unul nou. Singura problemă asupra căreia nu avem niciun fel de control este obținerea acreditarilor privind inspecția nucleară – vor fi echipamente de radiologie care necesită această expertiză și din experiența noastră, anticipăm între 3 și 6 luni de zile, în funcție de cât de repede se mișcă cei de la CNCAN pentru vizita în teren și pentru autorizațiile finale” spune Liviu Daniel Patrichi, managerul Spitalului Municipal Fetești.
Cele mai importante specializări ce se vor regăsi în noul ambulator sunt legate de radiologie. El va beneficia de echipamente moderne cu privire la diagnosticele de scanare și radioscanare, computer-tomograf, componente noi pe partea de radiologie, și practic tot ce înseamnă partea de diagnostic ce îi vor ajuta pe medici în munca lor.
Be the first to comment