FOTO VIDEO Noul ponton de acostare a navelor de pasageri de la Stelnica, un punct important în strategia Consiliului Județean Ialomița de valorizare turistică a malului stâng al Brațului Borcea

Noul ponton de acostare a navelor de pasageri de la Stelnica. FOTO Paul Alexe

Ziua Dunării a fost sărbătorită luni, în comuna ialomițeană Stelnica, în cadrul unui eveniment care a cuprins și ceremonia religioasă de sfințire noului ponton de acostare pentru navele de croazieră, „Regina Maria”, oficiată de un sobor de preoți condus de către Preasfințitul Părinte VICENȚIU, Episcop al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Situat pe malul stâng al Brațului Borcea, pontonul de acostare a navelor de croazieră reprezintă o investiție menită să crească interesul turistic pentru această zonă și pentru atracțiile turistice, culturale și istorice din județul Ialomița.

„Ne-am dorit foarte mult să realizăm această investiție, deoarece, de-a lungul timpului, am văzut că nu am exploatat suficient resursa aceasta pe care o avem, Dunărea, prin Brațul Borcea. Ne-am dori foarte mult ca aici, în zona noastră, să acosteze nave cu turiști străini. În fiecare sezon, tranzitează zona foarte multe nave de pasageri străini, care vin și vizitează România.

De aceea, ne-am dorit foarte mult să existe acest punct de acostare, ca aici să acosteze, apoi să ne putem promova județul, pentru că avem ce să le arătăm: este Orașul de Floci, este Catedrala Episcopală, este Muzeul agriculturii, este Mănăstirea Trei Voievozi, este Conacul Bolomey, reabilitat de curând de către Consiliul Județean Ialomița, este Conacul Manasia, dar mai sunt și alte câteva muzee și vestigii din județul Ialomița care pot fi vizitate”, a motivat necesitatea acestei investiții, primarul comunei Stelnica, Costel Brateș.

Valoarea finală a investiției a ajuns la aproximativ 1,9 milioane lei, Consiliul Județean Ialomița contribuind cu 90 la sută din sumă, restul fiind efort din bugetul local al comunei Stelnica. Planurile autorităților județene sunt ambițioase cu privire la întreaga zonă de pe malul stâng al Brațului Borcea.

„Este o zonă care permite ambarcațiunilor medii și ușoare să acosteze aici, dar ne propunem să dezvoltăm, în viitor, împreună cu primăria Municipiului Fetești, portul turistic de la Fetești, iar în viitor, în fiecare localitate de pe malul stâng al Brațului Borcea, și mă refer aici la Făcăieni, Vlădeni, Burdușani, Giurgeni, să creem astfel de puncte de acostare, care să permită turiștilor care tranzitează Dunărea să descopere județul Ialomița”, a declarat, la rândul său, Adrian Ionescu, secretar general al Județului Ialomița, în cadrul Consiliului Județean Ialomița.  

Odată finalizată această investiție, autoritățile județene și cele locale au realizat un pliant de promovare a acestei destinații turistice, astfel încât turiștii care vor veni la bordul navelor de pasageri ce vor acosta să beneficieze de cele mai bune condiții în excursiile de descoperire a atracțiilor din județul Ialomița.

„Structura rutieră este pregătită pentru ca odată acostate aceste nave de pasageri, aceștia să fie preluați în autocare și să ne viziteze județul. Împreună cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean am reușit să realizăm acel pliant cu itinerariul, deci avem totul pregătit. În localitatea Stelnica sunt doi investitori care doresc să realizeze două pensiuni, cu terase, unde vor veni turiștii de pe motonavele care vor acosta”, a mai spus primarul comunei Stelnica, Costel Brateș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*