FOTO VIDEO Naparis Trophy – turneul feminin de tenis care pune Slobozia pe harta tenisului european. Evenimentul a fost deschis de un meci caritabil sportivi – actori

Mihai Bobonete și Mihai Rait. FOTO Adrian Boioglu

Tenisul ține capul de afiș, în această săptămână, la Slobozia, unde are loc cel mai puternic turneu feminin găzduit în această perioadă, în România, Naparis Trophy. Competiția este inclusă în calendarul ITF și este dotată cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari.

„Pot spune că este un proiect început în anul 2016, pe care l-am dezvoltat pas cu pas. Anul trecut, când am organizat un turneu de 25.000 de dolari, l-am dus la un nivel destul de mare, iar feed-back-ul pe care jucătoarele l-au dat l-a determinat pe președintele federației internaționale să ne dea un mesaj foarte frumos și ne-a întrebat dacă dorim ca în 2024 să organizăm un turneu ITF cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari, devenid astfel cel de-al treilea turneu ca mărime din România, după turneele organizate de domnul Țiriac la București, și turneele de la Cluj și Iași. A fost o responsabilitate foarte mare, deoarece diferența dintre 25 și 50 este foarte mare, din punct de vedere organizatoric, dar cred că ne-am achitat cu bine de îndatorilrile ce ne revin”, a declarat oraganizatorul turneului, Cristian Ursu, președinte al CS Satori Slobozia.

Evident, turneul reprezintă un eveniment de primă clasă pentru Slobozia, care devine astfel, pentru o săptămână, capitala tenisului feminin românesc. Dealtfel, pentru sportivele din România, Naparis Trophy reprezintă o ocazie excelentă de a aduna puncte în clasamentul WTA, ceea ce le va ajuta, pe viitor, să poată participa direct pe tablourile unor turnee mai puternice.

Prezența pe tabloul principal a unor jucătoare dintre primele 200 ale lumii, precum Irina Bara sau Ekaterina Makarova, vorbește din start despre nivelul ridicat al competiției. Evident, pentru a se organiza un astfel de turneu, a fost nevoie, pe lângă „nebunia” acestui îndrăgostit de sport, care este Cristian Ursu, și de sprijinul comunității locale, ar unul dintre partenerii în organizare este clubul local CSM Slobozia, care pune la dispoziție cocheta bază sportivă care găzduiește competiția.

„Mă bucur că astfel de evenimente se întâmplă și la Slobozia, pentru că sportul din Slobozia este din ce în ce mai prezent pe harta sportului românesc, datorită echipei de fotbal, promovată în prima ligă, iar acum pe harta tenisului românesc. Un astfel de turneu este unul important pentru noi, ca oraș, și îl felicit pe Cristi Ursu pentru organizarea acestui eveniment, dar și Fundația Malama, sunt oameni care fac bine și oameni care au adus un plus pentru acest turneu care se ține la Slobozia. CSM Slobozia susține de aproape zece ani acest turneu, Naparys Trophy, ne implicăm în fiecare an, în special în dezvoltarea bazei sportive de la CSM, unde se joacă pe trei terenuri. Întotdeauna am fost aproape de sportul de performanță și să-i ajutăm pe cei care se implică să facă sport”, a declarat Ilie Lemnaru, director CSM Slobozia.

Iar încrederea organizatorilor este răsplătită și pe plan sportiv, două dintre semifinalistele de pe tabloul de simplu fiind româncele Irina Bara (fav.2, nr.142 WTA), respectiv Georgia Crăciun (601 WTA)!

„Mi-ar place să o văd pe Irina Bara în finală și, de ce nu, pe Georgia Crăciun, dar sunt două meciuri foarte grele în semifinalele programate vineri, dar avem românce în ambele semifinale de la simplu, iar asta este îmbucurător”, ne-a mărturisit Cristian Ursu.

Astfel, Bara le-a eliminat pe Alexandra Iordache, Sandra Samir și Lucia Cortez Llorca (Spa, fav.8), urmând să o întâlnească pentru accederea în finală pe… burundeza Sada Nahimana (312 WTA).

Pe jumătatea superioară a tabloului, Crăciun și-a trecut în cont victorii împotriva Cristinei Dinu (fav.3, 240 WTA), Mariei Sara Popa și Angelei Fita Bouda (Spa, fav.7, 264 WTA). În penultimul act, bucureșteanca o va înfrunta pe sârboaica Dejana Radanovic (fav.6, 271 WTA), cea care a semnat eliminarea primei favorite a turneului, Ekaterina Makarova!

„Este un turneu destul de tare și este important pentru mine, mă poate ajuta să mai urc în clasament, să am mai multă încredere și să joc mai multe meciuri. Fiecare jucătoare întâlnită a reprezentat o provocare, toate fetele sunt foarte bune, au stiluri de joc diferite, dar eu doresc să mă concentrez asupra jocului meu. Sper să fac un joc bun în semifinale și să mă bucur de tenis”, a declarat pentru Ilnews, Georgia Crăciun (25 ani).

Prezența românească este consistentă și pe tabloul de dublu, unde avem trei din cele patru finaliste: Irina Bara (care face pereche cu gruzina Ekaterina Gorgodze), respectiv Patricia Țig și Briana Szabo.

„Este un turneu important, unul dintre cele mai mari din România, în acest an. Din păcate, pentru mine, turneul s-a încheiat la simplu, ieri, dar suntem în finală la dublu și mă bucur că sunt încă aici. Mă bucur și pentru că am avut-o pe fetița mea cu mine, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult timp, și este foarte împlinitor pentru mine să fim aici, împreună”, a declarat Patricia Țig (30 ani, 452 WTA), fostă nr.56 mondial în clasamentul de simplu, sportivă cu două titluri importante în palmares, la Karlsruhe (2019) și Istanbul (2020).

Ca orice turneu care se respectă, cel de la Slobozia este „dublat” de mai multe evenimente conexe, iar cel mai important s-a desfășurat joi seară, când organizatorii au pregătit un meci demonstrativ, cu scop caritabil, pentru ajutorarea a doi tineri din localitate, victime ale unor accidente rutiere, și care au nevoie de ajutorul comunității pentru a acoperi cheltuielile medicale necesare recuperării.

„Este un eveniment foarte frumos, spectaculos, și doresc să-i mulțumesc lui Mihai Bobonete pentru că ideea de a fi caritabil a venit de la el. Eu am vrut să-l invit la un meci, să joace cu Marius Copil. El a întrebat, simplu sau dublu? Vreau să vin. Eu mă gândeam la dublu, să joace împreună cu actorul și colegul de platou Mihai Rait, cuplul lor celebru, însă nu îndrăznisem să-i spun… El a spus, uite, pot veni cu Mihai să jucăm, iar eu am zis, e incredibil! Apoi, el a venit cu ideea să fie un meci caritabil, nu am nicio pretenție, dar să fie un meci caritabil. Atunci am organizat, împreună cu Marius Copil, cu Irina Bara, semifinalista noastră, și Cătălina Cristea, directorul de turneu, celebra noastră fostă jucătoare și vedetă a tenisului românesc și mondial. I-am convins și, iată, în această seară, alături de Fundația Malama Cristiana-Cosmina, ne atingem scopul”, a povestit Cristian Ursu.

Evident, ideea a prins imediat, iar alături de organizatorii turneului au venit alți câțiva susținători, printre care și Fundația Malama Cristiana-Cosmina, partener în organizarea Naparis Trophy.

„Am venit în cadrul acestui turneu, cu acest eveniment caritabil, pentru a veni în ajutorul a doi tineri, care au suferit din cauza unor accidente de circulație. Fundația noastră se ocupă cu ajutorarea tinerilor care au suferit accidente de circulație și nu numai. De altfel, noi avem și o acțiune permanentă, de educație, în colaborare cu Academia Titi Aur. Am fost invitați să venim alături de clubul Satori și de Cristian Ursu, pentru a aduce în atenție aceste două cazuri caritabile, pentru a putea veni în ajutor. Faptul că se desfășoară în cadrul unui eveniment sportiv de amploare, este important pentru Slobozia, faptul că evenimentul atrage oameni cu suflet, cărora le mulțumesc pentru contribuția lor și, nu în ultimul rând, celor doi actori care vin special pentru acest act de caritate”, a explicat Camelia Malama, președinta fundației.

După cum sublinia și organizatorul Cristian Ursu, un mare merit în organizarea acestui meci caritabil îl are actorul Mihai Bobonete, cel care a recunoscut că s-a pregătit intens pentru acest meci, din… fotoliu, fiind pentru prima oară când pune mâna pe racheta de tenis.

„Nu am niciun fel de emoții, că nu știu să joc tenis. Am venit pentru acest eveniment caritabil, nu să facem schemele noastre. Evident, nu suntem jucători de tenis, dar am venit pentru o cauză nobilă și mă bucur că lumea a venit să ne vadă, nu doar pe noi, ci și pe Irina Bara, pe Cătălina Cristea, pe Marius Copil, ei sunt adevărații jucători. Vedeta nu este nici sportivul, nici actorul, cred că astăzi vedeta este publicul care a venit să doneze bani pentru ceea ce este nevoie. Mai mult ca sigur va câștiga cine știe tenis, cei care au jucat o viață întreagă, nu noi care n-am jucat niciodată, așa că atunci când va veni mingea către mine îmi propun să o lovesc!”, a mărturisit Mihai Bobonete.

Alături de el, pe teren s-a aflat și colegul de platou Mihai Rait, cel care a dus greul, fiind și mai experimentat, în sensul că și-a amintit că a jucat tenis prin… 2009!

„Nici eu nu știu să joc tenis, cred că din 2009 n-am mai jucat, dar faptul că participăm la un eveniment caritabil m-a motivat să vin aici, pentru că trebuie să facem bine. Cu tenisul ne descurcăm noi, într-un fel sau altul, până la urmă show-ul este mai important decât ceea ce știi să joci. Cred că va câștiga cazul acesta în sprijinul căruia venim și publicul care va dona”, a declarat Mihai Rait.  

Bineînțeles, cei doi populari actori au fost responsabili cu buna dispoziție, unde i-au surclasat pe partenerii de joc, Marius Copil și Irina Bara, totul sub atenta supraveghere a directorului de turneu, nimeni alta decât fosta mare jucătoare Cătălina Cristea!

„Nu, categoric, nu am emoții, pentru că nu joc eu. Vremea meciurilor de Grand Slam, ale marilor turnee, a trecut pentru mine. În seara asta am venit să ne distrăm, să ne simțim bine. Eu nu voi juca, mai mult cu indicațiile de pe margine. Spectacolul îl vor face Irina și Marius, împreună cu vedetele. Eu voi schimba câteva mingi cu Kati Makarova, în deschidere, iar în rest să ne distrăm. Această acțiune caritabilă mi se pare un lucru extraordinar și sper să se continue și pe viitor, pentru a veni în ajutorul unor astfel de cazuri”, a spus, pentru ILnews, Cătălina Cristea.

Fost component al echipei de Cupa Davis a României, Marius Copil a mărturisit că a luat foarte în serios meciul, drept pentru care a avut… trei antrenamente în decursul zilei!

„M-am pregătit intens pentru acest meci, am avut trei antrenamente astăzi, sunt un pic cam obosit, deci sunt foarte pregătit! Cine va câștiga? Cu siguranță câștigător va fi publicul, care sper să se bucure de acest eveniment caritabil, care sper să fie un început pentru organizarea a cât mai multe meciuri de acest gen. Eu mă voi distra, cu siguranță, mă bucur că sunt aici și pot face parte din acest frumos eveniment”, a declarat Marius Copil.

Evenimentul demonstrativ a fost unul care a făcut deliciul celor prezenți în tribunele arenei ialomițene, care au admirat măiestria tenisistică a unor campioni precum Cătălina Cristea, Marius Copil și Irina Bara, și s-au amuzat copios la glumele și… nereușitele carismaticilor Mihai Bobonete și Mihai Rait.

Vineri, sunt programate semifinalele turneului de simplu, precum și finala turneului de dublu, pentru ca sâmbătă să cunoaștem numele campioanei din acest an de la Naparis Trophy – Slobozia!

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*