Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor,continuă acțiunile îndrumare și control efectuate la operatorii economici ce desfășoară activități în domeniul alimentar. Având ca obiectiv , alimente sigure pe mesele consumatorilor, personalul din cadrul instituției a verificat modul de respectarea a bunelor practici de producție și a normelor de siguranță alimentară în cele 66 de unități controlate.
Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 9 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 95000 de lei.
5 operatori economici au fost supusi măsurilor de oprire temporară sau sistare a activității, fiind emise ordonanțe de suspendare a activității pentru două unități de alimentație publică și o carmangerie și ordonanțe de interzicere a activității pentru două unități de tip depozit alimentar.
S-a reținut oficial de la comercializare o cantitate de 273,65 kg produse alimentare de origine animală (carne porc, carne pasăre și produse lactate), aceasta fiind dirijată pentru incinerare către o unitate specializată.
Dintre deficienţele identificate şi sancţionate:
depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă;
efectuarea de activități neînregistrate sanitar veterinar;
lipsa echipamentului de protecție și a documentelor ce atestă efectuarea controlului medical pentru personalul angajat;
nerespectarea frecvenței de prelevare a produselor conform planului de autocontrol;
Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și reamintește cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Be the first to comment