Criminalitatea în creștere cu 7% în Ialomița, infracțiunile de natură judiciară și rutieră pe un trend ascendent

Polițiștii, pe străzile din Ialomița. FOTO Arhiva ILnews

În prima jumătate a anului 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița a înregistrat o creștere a criminalității. Infracționalitatea totală a crescut cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar infracționalitatea de altă natură a crescut cu 17%.

Gradul de ocupare al posturilor a fost de doar 77,83%, indicând o lipsă de personal.

Infracționalitatea judiciară a crescut cu 4%, iar în județul Ialomița s-au produs 21 de accidente grave de circulație, având ca urmări 14 persoane decedate și 9 persoane rănite grav.

În mediul școlar au fost înregistrate 30 de infracțiuni, majoritatea fiind fapte de lovire sau alte violențe.

Infracțiunile stradale au reprezentat 15,87% din totalul infracțiunilor sesizate, cu o creștere semnificativă în mediul rural.

Polițiștii au aplicat 21.458 de sancțiuni contravenționale și au reținut 1.404 permise de conducere, ceea ce indică un nivel ridicat de indisciplină rutieră.

Au fost sesizate 1.245 de infracțiuni contra patrimoniului, iar furturile, cel mai important segment infracțional, au reprezentat 53,01% din totalul infracțiunilor.

În prima jumătate a anului, polițiștii au confiscat peste 1,5 tone de pește și 855 de metri cubi de material lemnos, indicând o activitate intensă de braconaj și tăieri ilegale de lemn.

Pe linia armelor și substanțelor periculoase, au fost sesizate 20 de infracțiuni și au fost ridicate 13 arme.

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița va continua să își îndeplinească misiunile pentru a asigura siguranța cetățenilor și reducerea infracționalității în județ, cu obiective clare pentru anul 2024 în creșterea gradului de siguranță și reducerea riscului rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*