Comisia de Dialog Social Ialomița, analiză a situației tinerilor și accesul la măsuri de integrare socio – profesională

Comisia de Dialog Social Ialomița. FOTO Prefectura Ialomița

Prefectul județului Ialomița, Marin Constantin, a participat, marți, 27 august, la ședința Comisiei de Dialog Social a cărei ordine de zi a fost compusă din două puncte:

  1. Tinerii NEETs-situația actuală și accesul la măsuri de integrare socio-profesională;
  2. Prezentarea HUB-ului privind digitalizarea sistemului informatic și a accesului mai facil al beneficiarilor de prestații sociale.

„Încadrarea tinerilor în muncă este un subiect de mare importanță, având implicații atât la nivel individual, cât și la nivelul întregii societăți. Astfel, orice program de sprijin în acest sens este binevenit și trebuie implementat cu responsabilitate atât de către autorități, cât și de către angajatori. Cu privire la cel de-al doilea punct al ordinii de zi nu putem decât să privim cu interes intenția Ministerului de a informatiza sistemul de plăți și intervenții. Este un avantaj pentru beneficiari să poată depune o cerere de la distanță, să obțină un document sau să consulte un dosar online. Trebuie să ne adaptăm rapid la noile tehnologii“ a menționat prefectul Marin Constantin în cadrul ședinței.

Potrivit detelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, la nivelul județului Ialomița, prin activitățile implementate în cadrul proiectului, au fost identificați 3544 tineri NEETs. Dintre aceștia, 2769 au fost înregistrați în evidențe, 429 încadrându-se în muncă în perioada de implementare a proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*