Razie în Slobozia. Au fost legitimate 111 persoane, iar 109 autoturisme, verificate

Razie în Slobozia. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au organizat o razie în municipiul Slobozia, având ca scop menținerea și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență în segmentul stradal, documentarea grupărilor infracționale, precum și punerea în executare a 21 de mandate de percheziții domiciliare.

Potrivit IPJ Ialomița, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 5 filtre rutiere.

Activitățile au avut ca scop verificarea respectării legislației în vigoare, descurajarea fenomenului infracțional și reducerea riscului rutier.

În data de 17 septembrie, intervalul orar 06:00 – 10:00 polițiștii au legitimat 111 persoane, au fost verificate 109 autoturisme și au fost efectuate testări cu aparatele etilotest și  cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

În acest context, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.795 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară a sancțiunilor constatate, polițiștii au retras patru certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și efectivele din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița și  Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

Totodată, polițiștii de investigații criminale, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Slobozia au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în municipiul Slobozia, precum și județele Prahova și Călărași la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tulburarea ordinii si liniștii publice, lovirea sau alte violențe și amenințarea.

La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au fost conduse 14 persoane în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de inevestigații criminale în cadrul dosarelor penale.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*