Pompierii ialomițeni au desfășurat 71 de misiuni în doar 72 de ore. 13 incendii stinse și numeroase vieți salvate

Pompierii au intervenit la un incendiu. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, intervențiile în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 71 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore.La nivel județean, 54 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În perioada menționată, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Orboești, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. În urma evenimentului rutier, o singură victimă, conștientă și cooperantă a necesitat îngrijiri medicale, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la unitatea spitalicească.
Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Stația de pompieri Fetești a intervenit în data de 19 iulie, în jurul orei 12:50, la un accident rutier produs în municipul Fetești, în care au fost implicate 2 autoturisme și 8 persoane, în urma căruia o victimă conștientă și cooperantă a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior aceasta nu a necesitat tranportul la spital. Pompierii au asigurat măsurile specifice intervenției.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării evenimentului Disco Night, în municipiul Slobozia.

În dimineața zilei de duminică, în jurul orei 10:15, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere și o barcă pneumatică, pentru extragerea unei persoane înecată în Lacul Amara. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță – Ialomița. Ajunse la locul evenimentului, echipajele operative au extras din apă o persoană de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 40 de ani. Din nefericire, aceasta prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarată decedată. Împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment vor fi stabilite de organele abilitate.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 13 de incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 13 incendii care au avut loc în perioada menționată, 11 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, miriște de grâu, deșeuri menajere), fiind afectate aproximativ 5 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Reamintim cetățenilor faptul că, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, la locuința unui cetățean, în localitatea Sudiți. La sosirea forțelor de intervenție, acesta se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au ars mai multe elemente de mobilier, precum și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic generat de un cablu electric defect.

În data de 20 iulie, în jurul orei 18:30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Bărcănești, sat Condeești. A ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu defect sau neizolat corespunzător.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*